#

Novice Župnije Pirniče

KARITASOVA PUSTNA TOMBOLA

Po letu dni premora je v dvoranici pod cerkvijo v Zgornjih Pirničah ponovno zaživela pustna tombola, tokrat na pobudo župnijske Karitas.

#

Namen je bil, da se z izkupičkom prodanih tombolskih kartic nekoliko poveča dobrodelni karitasov sklad, pa tudi, da se župljani srečamo v prijetnem, zabavnem vzdušju, poklepetamo, se nasmejimo in shranimo nekaj najprisrčnejših "slikic" dogodka v svojih glavah, da nam morda nekoč kot svetle lučke posvetijo v turobne dni. Bilo je res prijetno. Naše pridne gospodinje so poskrbele, da smo se najedli pustnih dobrot. Ni manjkalo flancatov, mišk, pa krofov in čudovite ocvirkovce. Tudi s čajem in "kuhančkom" so postregle. Vsi telesno okrepčani smo pridno obkrožali izžrebane tombolske številke in se potegovali za številne dobitke. Vendar to še ni bilo vse. Pustno nedeljsko popoldne so nam s svojim petjem popestrili domači in tuji pevci zabavne glasbe. Prišel je Fredi, pa Elvis, Helena je pripeljala s sabo Naceta, štajerski slavček Damjan si je vzel čas za Pirničane, Adi se je tudi pridružil, pa Miereille in Meri, Andrej in Iva. Elda je zbolela...Glavno presenečenje večera je bil nastop tria Eroika, ki je uradno sicer že prenehal delovat. To je bil dogodek vreden spomina, predvsem zato, ker smo se imeli res lepo.

#

Vsem prirediteljem hvala za te prijetne urice, za ves trud pri zbiranju dobitkov in organizacijo, ki je bila odlična in je zato tombola in vmesni dogodki potekala zelo profesionalno, ne nazadnje pa velika hvala vsem obiskovalcem, ki so tako pridno kupovali tombolske kartice. Vsem Bog povrni!

Pa na ponovno snidenje prihodnjega pusta, prav?!

Za ŽK Pirniče
Danica Knapič Nagode