#

Novice Društva upokojencev

JUTRANJA TELOVADBA

Lani je minilo že tretje leto, odkar so marljive telovadke in dva telovadca, večinoma člani DU Pirniče, vsako jutro od ponedeljka do petka od 7.30 ure dalje vadili vaje za razgibavanje tako telesa, kakor tudi uma. Razen slabega vremena (tega je bilo bolj malo) in kakšnega nujnega pregleda pri zdravniku nam ni moglo nič preprečiti, da ne bi pridno telovadili. In to dobro šolsko uro, od meseca marca pa do novembra, ko je postalo zunaj premrzlo. Vaje niso bile težke, saj so bile prilagojene naši starosti. Število rekreativcev se je gibalo med 5 in 12, zadnje število smo dosegli bolj poredko.

Več fotografij najdete tukaj.

Cilj našega jutranjega razgibavanja seveda ni bil le krepitev in dobro počutje naših teles, ampak tudi druženje, ki je postalo zelo prijetno ter spodbudilo vrsto pristnih kolegialnih odnosov. Tudi smeha ni manjkalo, pa ne zaradi (tu in tam) naše okornosti, ampak zato, ker je skoraj po vsako zaključeni telovadbi sledilo še pripovedovanje smešnic, oziroma vicev, po domače.

Tudi v letošnjem letu nadaljujemo z jutranjo telovadbo za domom krajanov Pirniče vsak delavnik ob isti uri – ob 7.30.

Pričakujemo nove rekreativce, zato prisrčno vabljeni vsi, katerim pomeni jutranje razgibavanje več kot jutranje poležavanje. Pa še bolj zdravo je!

Za DU Pirniče
Roman Veras, vodja rekreacije