#

Novice Baletne šole Stevens

BALETNA ŠOLA STEVENS NA DWC 2017

#

Na pot do Offenburga se je mlajša skupina odpravila pozno zvečer v četrtek, 22. 6. 2017. Slovenijo so iz Baletne šole Stevens zastopale: Gaja Slabe, Uma Lili Żivkovič, Janja Šinkovec, Eva Żnidar, Zoja Šivic, Marcela Firm, Mia Dovč in Ema Oman, žal pa je Nina Trilar zaradi bolezni na dan odhoda ostala doma.

Že v petek zvečer, po Otvoritveni promenadi, so dekleta nastopale v tekmovalnem delu Impact, ki je bil letos postavljen in izveden na odprtem - Markplaze. V koreografiji Mance Torkar so razposajeno odplesale in prejele tudi medalje sodelovanja.

V soboto dopoldan sta v duetu (moderna kategorija-All we know) nastopili Uma Lila in Zoja ter zasedli 21. mesto.

Nedeljo smo prijetno združile z delom ter si v dopoldanskem času ogledale grad v Oberkich, kjer smo prebivali, zvečer pa "polni" trening z vajo.

Ponedeljek se je začel zgodaj s tekmovalnim triom (Elite Syncopations), ki je uspešno končal na 10.mestu). Bravo Marcela, Uma Lila in Ema! :) V opoldanskem času se je celotna skupina predstavila v klasični skupinski kategoriji z izvedbo Concert Waltz in pristala na 20.mestu. V poznih večernih urah pa še Fushion skupinska -Heart, s katero so si dekleta priplesale 7. mesto.

Vrnitev v hotel ob 00.30 in vstajanje za štiri dekleta kvarteta: Zojo, Gajo, Evo in Mio ni bilo najlažje, pa vendar so dekleta z Wings kvartetom zasedla 16. mesto. Isti dan je popoldne pripotovala tudi celotna starejša skupina in prišla na odprti oder zaploskat obema točkama mlajših - Impact in Heart, ki so ju ponovno zaplesali. S tem se je zaključilo tudi tekmovanje za mlajše in isti večer so se vrnili proti Ljubljani.

Sredino jutro sta si že navsezgodaj zjutraj v modernem duetu – Arena, Manca in Urša priplesali 20. mesto.

Po podelitvi medalj se je celotna skupina, ki jo letos sestavljajo: Pina Unk, Ana Iglič, Urša Jaklič, Tadej Kapun, Brina Knific, Lara Pungerčar, Jerca Uranic, Rebeka Kunilo, Lana Druškovič, Zala Strniša, Nika Ferjan, Luka Maj Špenko in Manca Torkar (ki tekmuje za Slovenijo in našo šolo že šesto leto) udeležila kondicijskega treninga in vaje za vse tekmovalne točke.

V četrtkovem večeru sta se po večerni skupinski vaji v modernem duetu Chandelier pomerili Lana in Nika, ki sta pristali na 35. mestu.

V petek je Luka s Uršo odplesal v kategoriji klasični duet in trio - Harlequin in Kolimbine – dosegla sta 18. mesto.

Skoraj takoj za njima so se v klasičnem kvartetu – Reflection - Tadej, Pina, Lara in Luka pomerili in zasedli odlično 6. mesto. Čestitke! :) V kategoriji klasični balet je bila letošnja konkurenca zelo huda, prav tako pa tudi ocenjevanje celotnega tekmovanja. V popoldanskem delu tekmovanja sta se s klasičnima variacijama (junior skupina) pomerili se Lana (Odalisque - 16. mesto) in Urša (variacija Giselle - 18.mesto).

Sobota pa je bila v znamenju skupinskih tekmovalnih točk - prva že v dopoldanskem času: Etudes-klasična senior skupina, ki je zasedla 12. mesto, takoj za njimi pa naša najboljša uvrstitev: klasični kvartet – Fourte - v koreografiji Andrewa in odličnim plesom Mance, Urše, Lane in Zale, ki so dosegle odlično 4 .mesto. Iskrene čestitke! :) V zadnji tekmovalni točki pa so se predstavile balerine v fusion junior kategoriji (Sugar - 12. mesto).

#

NENA O PRIPRAVAH, MOTIVACIJI, ENERGIJI IN ŠE ČEM...

Motivirati talentiranih in delavnih plesalcev ni težko, jih je pa vsekakor treba. S popestritvijo kondicijskih treningov, pozornost je potrebno posvečati temu, da ne pride do poškodb, ker smo imeli zaključno predstavo (med drugim tudi 2.dejanje labodjega jezera, ki je kar velik zalogaj) tik pred odhodom na nase že 6. finalno tekmovanje za DWC.
Vikendi so bili zeli delavni, produktivni in samo zaradi te delavnosti so se dosegli uspehi.
Baletniki in balerine nase baletne šole so bili v letošnji postavi izredno kvalitetni, ocenjevanje je bilo strožje, predvsem pa je konkurenca vsako leto močnejša.
To, da smo četrti, peti, šesti na svetu je zavidljiv rezultat, žal pa ne za slovenski narod, ki včasih ni zadovoljen niti s srebrno medaljo. Če pa že je medalja, te pa nočejo "prepoznati".
Kakorkoli, nam in Sloveniji so vsi dosežki plesalcev lahko v ponos in to nas bo vodilo naprej s ciljem še boljše, še kvalitetnejše.
Za lovljenje "dodatne energije" bo časa bolj malo, saj 15. 8. - 25. 8. 2017 organiziramo poletni baletni seminar.... Vsekakor pa jo bom sigurno največ nabrala ob navijanju za Slovenske plavalce v Budimpešti.